Zijn millennials écht zo oppervlakkig en egoïstisch?

Heb je dit weekend nog geen plannen? Zet dan maar vast je kunstbril op en breng een bezoekje aan Arnhem. Het Museum Arnhem heeft namelijk een tentoonstelling die je – geheel zoals het een millennial betaamt – niet wilt missen. Over de millennials, ofwel: Generatie Y, wordt niet veel goeds gezegd. Ze zouden oppervlakkig en egoïstisch zijn, maar is dat wel echt zo? In de nieuwe tentoonstelling ‘Millennials’ kun je deze vraag zelf op de proef stellen met een kijkje door de ogen van een aantal millennial-kunstenaars.
Donderdag 15 december 2016 14:04

Vergroeid met hun mobieltjes, niet los te trekken van social media… dát zijn de millennials. Tenminste, als we de media moeten geloven. Iedereen die tussen 1982 en 2000 is geboren behoort tot Generatie Y en draagt de twijfelachtige eer een ‘millennial’ te zijn. Daarmee zijn ze gelijk ‘oppervlakkig en egoïstisch’. Of deze stereotypering klopt, kun je nu zelf ervaren in Arnhem. “De kunstenaars geven bewust of onbewust antwoord op de vragen: Wat houdt ‘de Millennial’ bezig? Hoe verhouden hun idealen zich ten opzichte van hun ouders?” legt Mirjam Westen, conservator van Museum Arnhem, uit.

In de tentoonstelling zijn videowerken, ruimtelijke installaties en performances van zowel nationale als internationale kunstenaars te zien. Zo zie je er de werken van de Portugese Priscila Fernandes, de Mexicose Aldo Esparza Ramos, maar ook die van de Nederlandse Thomas Kuijpers. In zijn werk maakt Thomas gebruik van beelden die via massamedia ons netvlies bereiken; hij verdraait ze of haalt ze uit hun context. Vanmiddag neemt onze verslaggever Froukje je mee en geeft ze je vast een voorproefje van deze tentoonstelling. Die er mede dankzij de hulp van de BankGiroLoterij kon komen.

Vind jij kunst ook belangrijk? Klik dan op onderstaande knop en speel mee met de BankGiroLoterij

Speel mee met de BankGiroLoterij!