Biologisch eten: hoe zit dat nu precies?

De term ‘biologisch eten’ vliegt ons tegenwoordig geregeld om de oren. Is dat plakje vlees op je boterham wel biologisch? En hoe zit het met die eieren? Ergens weten we allemaal wel dat biologisch beter is, máár hoe dat dan precies zit… Daarom trok onze verslaggever Froukje haar stoute klompen aan en ging ze op onderzoek uit in het boerenleven.
Maandag 9 januari 2017 15:42

Midden in het serene Amsterdamse bos weten ze namelijk précies wat biologisch eten inhoudt. Achter de bomen en tussen de loslopende geiten, kippen, varkens, koeien en paarden ligt Geitenboerderij Ridammerhoeve. Hier besteden ze veel aandacht aan de dieren, het verbouwen van groenten en het verwerken van geitenmelk. Alle producten die zij er produceren zijn biologisch.  “Alle dieren kunnen heerlijk buiten scharrelen en hebben ook binnen in de stallen voldoende ruimte”, vertelt Corine Riteco, boerin bij Geitenboerderij Ridammerhoeve.

Biologische producten kiezen is van groot belang volgens Anne Hilhorst, beleidsmedewerker bij Wakker Dier: “Het is erg belangrijk voor het welzijn van de dieren. Biologische dieren worden minder uitgebuit. Ook ondergaan ze minder pijnlijke ingrepen. Zo houden biggen hun krulstaart, legkippen hun snavel en geiten hun hoorns.” Iedereen kan elke dag kiezen voor biologische producten en zo boeren steunen. Dat is één van de missies die Wakker Dier mede dankzij de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij duidelijk probeert te maken.

Vind jij biologisch eten ook belangrijk? Klik dan op onderstaande knop en speel mee met de Nationale Postcode Loterij.  

Speel mee met de Nationale Postcode Loterij