Nederlanders gaan onvoorbereid op vakantie

Even een reisje naar de zon boeken, wie heeft daar nu géén zin in? Zeker nu Helga van Leur aankondigde dat de schaatsen volgende week weer van zolder kunnen, is het wel heel verleidelijk. Máár bereid jij je wel goed voor? Uit onderzoek blijkt namelijk dat driekwart van de Nederlanders onvoorbereid op reis gaat. Hoe dat zit? Reisjournalist Sabine de Witte legt het je vanmiddag in RTL Live uit.
Woensdag 11 januari 2017 11:22

In 2016 gingen we maar liefst 18 miljoen keer op vakantie naar het buitenland, dat blijkt uit onderzoek van het NBTC-NIPO Research. Maar 74% van de Nederlanders geeft aan zich niet voor te bereiden als ze naar het buitenland gaan. Dit varieert van zich niet informeren over benodigde vaccinaties tot zich niet informeren over de veiligheidssituatie ter plaatse. Dat zorgt Nederlanders in het buitenland steeds vaker in de problemen komen.

Mocht je voor je tripje naar de witte stranden nu wel graag goed advies willen? Dan kun je dit advies bij Buitenlandse Zaken elk moment van de dag krijgen via het telefoonnummer +31-247-247-247.

Benieuwd? Vanmiddag in RTL Live legt reisjournalist Sabine de Witte uit waarom het zo belangrijk is om je goed voor te bereiden.