Stille getuigen worden armbandjes

Ze waren de stille getuige van verdriet en angst, maar vooral ook van hoop… We kennen allemaal wel de beelden van de stapels zwemvesten op het Griekse eiland Lesbos. Zwemvesten gedragen door vluchtelingen op zoek naar veiligheid en vrijheid. Deze zwemvesten hebben een tweede leven gekregen als omarmbandje. Wat dat precies inhoudt? Wij nemen je vanmiddag in RTL Live mee naar de plek waar deze omarmbandjes gemaakt worden.
Woensdag 11 januari 2017 13:10

“Ik hoop dat mensen bewust worden van de betekenis van omarming”, vertelt Omar Munie. Zelf vluchtte hij een tijd geleden uit Somalië naar Nederland. Om iets te betekenen voor andere vluchtelingen, bedacht hij het omarmbandje. “Met het omarmbandje wil ik vluchtelingen omarmen en het gevoel geven dat ze welkom zijn in Nederland”, vertelt Omar.

Dat de omarmbandjes zo’n succes zijn, is mede dankzij de hulp van de Nationale Postcode Loterij. Hierdoor kan Cordaid projecten als deze ondersteunen. Wat erg goed aansluit bij de missie van Cordaid: het inzetten voor mensen die leven in armoede en het opkomen voor slachtoffers van natuurrampen, oorlog en geweld.