Met een ernstige beperking tóch naar school

Meer dan 10.000 kinderen met een handicap gaan in Nederland nooit naar school, ook niet naar het speciaal onderwijs. Sommigen zitten de hele dag thuis of gaan naar een dagbesteding. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind wil daar verandering in brengen en is daarom het project ‘Samen naar School’ gestart. Projectcoördinator Jan Franssen schuift vandaag aan in RTL Live.
Woensdag 25 januari 2017 10:14

Door het ‘Samen naar School’ project kunnen kinderen met een ernstige beperking les krijgen op een gewone basisschool. In hun eigen klas krijgen ze onderwijs op maat, met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. En waar mogelijk doen ze gewoon mee met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, het speelkwartier, eten en drinken, voorlezen.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) vindt dat ieder kind zich, ongeacht zijn handicap, maximaal moet kunnen ontwikkelen. Elk kind kan leren, als het maar onderwijs krijgt dat bij hem past. Liefst met leeftijdgenootjes zonder handicap. Want als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven. Helaas is er voor kinderen met een handicap geen onderwijsgeld beschikbaar, het moet vanuit een zorgbudget gefinancierd worden. Gelukkig kan de NSGK mede dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij een financieel startpunt bieden voor een klas en tevens ook inhoudelijke ondersteuning kunnen geven.

Wil jij ervoor zorgen dat kinderen met een handicap gewoon naar school kunnen? Klik dan op onderstaande button en speel mee met de VriendenLoterij.

Speel mee met de VriendenLoterij!
Bron: Jeroen Toirkens