Vrouwen in Nederland worden nog altijd ongelijk behandeld

Al meer dan tien jaar is ze bezig met wat ze soms zelf noemt een ‘mission impossible’: vrouwenemancipatie. Vandaag, op internationale vrouwendag, staan we even stil bij alle vrouwen wereldwijd. En daarom schuift Janet Vaessen van WOMEN Inc. aan in RTL Live!
Woensdag 8 maart 2017 09:16

Vandaag tijdens internationale vrouwendag worden op de hele wereld vrouwen in het zonnetje gezet. Zo’n dag is zeker nog nodig voor de vrouwen emancipatie. Als we naar Nederland kijken zijn er verschillende punten waarop vrouwen nog altijd achterlopen op mannen. Zo verdienen vrouwen nog altijd 17,5% minder dan mannen, en zorgen vrouwen twee keer zoveel voor kinderen en het huis dan mannen. Op het gebied van gezondheidszorg blijkt bijvoorbeeld dat artsen meer hartaanvallen bij vrouwen missen, omdat het bij vrouwen minder snel herkend wordt. Vanuit de geneeskunde wordt nog steeds het model van vroeger gehanteerd en is het mannelijk lichaam de standaard voor de studie. 

Volgens Janet is het de taak van de politiek om de sociale ongelijkheid aan te pakken. Politici moeten het serieus nemen en op de agenda zetten om het systeem te veranderen, zodat bijvoorbeeld ook inkomensverschillen eindelijk worden aangepakt.

WOMEN Inc.
Ook maakt WOMEN Inc. zich sterk om de inhaalslag voor vrouwen mogelijk te maken. Door mooie projecten en campagnes te starten hoopt de organisatie meer gelijkheid te creëren. Mede dankzij de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij is dit mogelijk. Zo hebben ze in het verleden campagnes ingezet om de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren, te pleiten voor een nieuwe verdeling van zorg en werk en vrouwen aan te sporen hun dromen waar te maken. 

Wil jij de positie van vrouwen in Nederland verbeteren? Klik dan op onderstaande button en speel mee met de Nationale Postcode Loterij!

Speel mee met de Nationale Postcode Loterij!