KinderResto: samen lekker koken en blije kinderen

Koken, gezonde ingrediënten, lekker eten en blije kinderen. Dat is natuurlijk een recept voor succes! Bij KinderResto bereiden kinderen samen een heerlijke maaltijd voor en leren ze over gezonde voeding. Onze Froukje nam een kijkje bij zo’n kinder-kookworkshop in Zaandam.
Dinsdag 4 april 2017 12:37

Resto van Harte zet zich al jaren in om mensen uit alle lagen van de bevolking samen te brengen. Op verschillende locaties door heel Nederland kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, samen eten en gezellig bijpraten. KinderResto zet dit ideaal voort, maar dan speciaal voor de kinderen in Nederland.

 

In de KinderResto’s kunnen kinderen van basisscholen uit de buurt samen koken. Samen met de kok toveren ze een heerlijke driegangenmaaltijd op tafel. Natuurlijk zijn de ouders ook uitgenodigd. Ze maken er een feestelijke maaltijd van waarbij de kinderen de tafels extra mooi aankleden met zelfgemaakte versieringen. Gedurende 10 weken lang doen de kinderen mee aan de workshops, zo leren ze echt over gezonde voeding en van elkaar. Naderhand blijven de kinderen via Facebook verbonden aan het KinderResto en kunnen ze via filmpjes hun gezonde verrichtingen uploaden.

 

Resto van Harte is dit initiatief gestart om kinderen van verschillende achtergronden en uit alle lagen van de bevolking meer te leren over gezond eten, een gezonde leefstijl, ontspanning en beweging. Door op deze aspecten te letten, voel je je veel beter en zit je letterlijk en figuurlijk ‘lekkerder’ in je vel. Dat maakt dat de kans dat je psychische of lichamelijke problemen krijgt natuurlijk een stuk kleiner. Dit mooie initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

 

Wil jij zulke mooie initiatieven als KinderResto's steunen? Speel dan mee met de Nationale Postcode Loterij!

Speel mee met de Nationale Postcode Loterij!