Nederland figureert als decor bij internationale films

De afgelopen jaren zijn er veel internationale blockbusters in Nederland opgenomen: Ocean’s Twelve, The Hitman’s Bodyguard, Dunkirk en bijvoorbeeld The Fault in our Stars. Wat is het toch dat filmmakers kiezen voor ons pittoreske kikkerlandje en voor een ander Europees land of, nog makkelijker, in Amerika blijven? Dennis Alink, filmmaker en -kenner, komt Quinty en jullie daar vanmiddag alles over vertellen.
Woensdag 19 april 2017 11:28

Het zijn indrukwekkende en spannende beelden, die te zien zijn inde nieuwe trailer van The Hitman’s Bodyguard die vorige week verscheen. Door de Amsterdamse grachtengordel is een spannende achtervolging te zien, die ze vorige zomer in de hoofdstad hebben opgenomen. Een wereldproductie, met topregisseur Christopher Nolan en Hollywoodacteurs Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Maar Nederland wil zich ook promoten om zich aantrekkelijk te maken voor buitenlandse filmmakers: in 2014 werd er een heus Stimuleringsmaatregel  Filmproductie gelanceerd. Hiervoor komen alleen films voor in aanmerking die meer dan 1 miljoen euro kosten, en die geld besteden in Nederland. Dennis komt jullie hier alles over vertellen en geeft een verklaring waarom het voor Hollywood makkelijker is om hier films op te nemen dan voor Nederlandse filmmakers.

Kijk vanmiddag naar Dennis Alink, die ons alles over buitenlandse filmproductie in Nederland gaat uitleggen! Om 17.00 uur, op RTL4!

Bron: Temple Hill Entertainment