De Koningsspelen zorgen voor plezier én saamhorigheid

Méér dan 1 miljoen kinderen in Nederland vieren vandaag feest: zij doen namelijk mee aan de jaarlijkse Koningsspelen! Voor de basisschoolkinderen in Veghel is het al helemaal feest. Daar waren Koning Willim-Alexander en Koningin Máxima vanmorgen bij basisschool de Vijfmaster aanwezig bij de aftrap. Ook zusjes Tessel, Sanne en Merel van Dongen waren aanwezig: zij mochten het startschot geven! Tessel en Sanne zaten ook nog eens gezellig bij ons in de uitzending.
Vrijdag 21 april 2017 10:51

De Koningsspelen worden alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘FEEST’, en dat is zeker te merken op de basisscholen. Dit jubileumjaar bestaat namelijk uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag én als warming-up het Kinderen voor Kinderen lied ‘Okido!’

Veel animo om te helpen
De Koningsspelen zijn een idee én initiatief van Richard Krajicek, die vijf jaar geleden als toenmalig lid Nationaal Comité Inhuldiging dit jaarlijkse festijn organiseerde. De landelijke coördinatie is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Meer dan 5.000 basisscholen hebben zich dit jaar ingeschreven!

Het programma zag er als volgt uit:
9.00 uur - Koningsontbijt
9.30 uur - Officiële opening Koningsspelen
9.32 uur - Okido van Kinderen voor Kinderen
9.35 uur – Koningssportdag

Om te zorgen dat de leerlingen zich zo fit mogelijk voelen tijdens het sportprogramma, wordt er in de ochtend gezond ontbeten met gevarieerde en gezonde ontbijtproducten. De VriendenLoterij, partner van de Koningsspelen, zorgt er mede voor dat er voor alle scholen genoeg materiaal beschikbaar is.

Wil jij mede ervoor zorgen dat de Koningsspelen elk jaar succesvol kunnen worden georganiseerd? Speel dan vandaag nog mee met de VriendenLoterij!

 

Speel mee met de VriendenLoterij!