Mama Cash opent sweatshop in Den Haag

Extreme overuren, hongerlonen en onveilige en mensonterende arbeidsomstandigheden zijn nog altijd een realiteit voor de vele vrouwen en meiden die in kledingfabrieken werken om de kleding te maken die wij dagelijks dragen. Dat moet veranderen, vindt Mama Cash, het fonds dat opkomt voor vrouwenrechten wereldwijd. Emma Herman zet zich al jaren in voor Mama Cash, en komt vandaag bij ons langs in de studio.
Dinsdag 16 mei 2017 11:51

Midden in het centrum van Den Haag wordt er een heuse Bengaalse pop-up sweatshop geopend. Onafgebroken werken vrijwilligers gedurende de hele week in deze tot naaiatelier omgebouwde zeecontainer waar ze de omstandigheden van een Bengaalse fabriek nabootsen: hitte, geen drinkwater en een streng management. Om de actie kracht bij te zetten zullen ook bekende Nederlanders, waaronder Angela Groothuizen, en politici plaatsnemen achter de naaimachines. Ook voorbijgangers kunnen ervaren wat het is om achter de naaimachine te zitten of buiten op de knoppen drukken en de arbeidsomstandigheden in de sweatshop bepalen. Angela Groothuizen bracht vanochtend al een bezoek aan de sweatshop, en via Skype krijgen we van haar te horen hoe ze dat heeft beleeft.

Met deze actie wil Mama Cash aandacht vragen voor de erbarmelijke omstandigheden in kledingfabrieken. Er wordt al wel actie ondernomen dit te stoppen, maar nog niet genoeg! Mama Cash steunt, mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, ongeveer honderd organisaties wereldwijd die proberen een eind te maken aan deze mensonterende praktijken. Maar..., ook jij kunt helpen! Vraag je favoriete kledingmerken waar zij hun kleding laten maken zodat ze doorkrijgen dat jij ‘goed’ geproduceerde kleding belangrijk vindt. Ook kun je meespelen met de Postcode Loterij, die dit goede doel steunt. 

Wil jij alles horen van Angela Groothuizen en Emma Hermen over Mama Cash? Kijk dan om 17.00 uur naar RTL4 en speel vandaag nog mee met de Nationale Postcode Loterij om dit doel te steunen!

 

SPEEL MEE MET DE NATIONALE POSTCODE LOTERIJ!