Nederland en kinderrechten: geen optimale combinatie…

Nederland is dit jaar alweer gezakt op de internationale ranglijst voor kinderrechten. In ons land worden veel kinderen geraakt door de nationale bezuinigingen en lang niet overal is de kwaliteit van jeugdzorg zoals die zou moeten zijn. Marc Dullaert van KidsRights vindt dat dit zo beter kan en moet!
Maandag 22 mei 2017 12:59

KidsRights is een Nederlandse kinderrechtenorganisatie die opkomt voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld, mede dankzij de Nationale Postcode Loterij. Jaarlijks doet KidsRight onderzoek naar de status van kinderrechten wereldwijd en vorige week maandag hebben zij hierover hun jaarlijkse rapport geproduceerd. Daaruit blijkt dat Nederland naar een vijftiende plek is gezakt, onder minder welvarende landen als Thailand, Tunesië en Slovenië. Daar wordt, ondanks een mindere economie, wel veel geïnvesteerd in de jeugd. Het volledige onderzoek is hier te vinden.

Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert wil met KidsRights de situatie in Nederland verbeteren zodat we volgend jaar hopelijk weer een plaats in de top 10 kunnen bemachtigen!

Wil jij ook dat de kinderrechten in Nederland verbeterd worden? Speel dan mee met de Nationale Postcode Loterij

SPEEL MEE MET DE NATIONALE POSTCODE LOTERIJ!