Eric Corton zet zich met hart en ziel in voor het Rode Kruis

Al ruim 12 jaar zet Eric Corton zich in voor de hulpverleningsorganisatie het Rode Kruis. Deze wereldwijde opererende organisatie zet zich in bij noodsituaties, rampen en conflicten. Eric Corton is een bevlogen ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis, en maakte de afgelopen jaren al diverse reportages en reizen voor meerdere inzamelingsacties.
Dinsdag 23 mei 2017 13:02

De meest recente reis die Eric met het Rode Kruis heeft gemaakt is naar het Italiaanse plaatsje Settimo Torinese. Hier bezocht hij het opvangskamp ‘Fenoglio’, dat geheel door het Rode Kruis is opgezet. Er verblijven rond de 500 mensen op deze plek, die allemaal wachten om verdeeld te worden over Italië andere plekken in Europa. Eric sprak met een aantal mensen in dit kamp, die allen hun eigen hartverscheurende en persoonlijke redenen hebben om te vluchten. Gelukkig kan het Rode Kruis, dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, hun ellende deels beperken. 

Aangezien de procedures erg lang duren, en er de komende tijd alleen maar meer vluchtelingen bijkomen, is het belangrijk dat deze mensen zo goed mogelijk verzorgd worden en zo snel mogelijk verdeeld kunnen worden naar andere opvangkampen. Eric komt vanmiddag alles over zijn aangrijpende bezoek aan dit kamp vertellen.

Wil jij ervoor zorgen dat deze vluchtelingen een basispakket kunnen krijgen? Speel dan vandaag nog mee met de Nationale Postcode Loterij, die het Rode Kruis steunt! 

Speel mee met de Nationale Postcode Loterij!