Schoolschrijvers gaan laaggeletterdheid tegen

In Nederland verlaat ongeveer een kwart van de kinderen de basisschool met een taalachterstand. Als daar niets aan gedaan wordt, kan dat makkelijk veranderen in laaggeletterdheid, wat later schadelijk kan zijn bij een carrière. Stichting De Schoolschrijver zet Nederlandse kinderboekenschrijvers in op taalzwakke scholen, om de achterstand weg te werken.
Donderdag 25 mei 2017 10:53

In het creatieve programma verbinden bekende kinderboekenschrijvers zich voor een half jaar aan een basisschool. Dankzij een eenmalige schenking van de Vriendenloterij kon Stichting De Schoolschrijver meer bekende auteurs inzetten op basisscholen door het hele land. De schrijvers gaan tijdens de taallessen in de klas op een andere manier te werk dan de kinderen gewend zijn, en proberen hen zo enthousiast mogelijk te krijgen voor lezen en schrijven. Met succes! 94 procent van de leerkrachten ziet verbetering bij de leerlingen, die niet alleen meer plezier krijgen in lezen en schrijven, maar ook meer creativiteit en zelfvertrouwen laten zien.

Vind jij het ook belangrijk dat alle kinderen een goede taalontwikkeling krijgen? Speel dan vandaag nog mee met de Vriendenloterij!

SPEEL MEE MET DE VRIENDENLOTERIJ!